Heb je weleens het gevoel dat jij en je paard elkaar niet helemaal begrijpen?

Voel je soms spanning of frustratie, zowel bij jezelf als bij je paard?

Of loop je even “vast” in jullie training?

Ik begeleid ruiters naar een sterke verbinding met hun paard, door heldere communicatie via lichaamstaal en energie. Een connectie gebaseerd op respect en wederzijds begrip.

In de 1:1 sessies maak ik je bewust van zowel jouw als je paard zijn/haar lichaamstaal en energie, zodat jullie elkaar steeds beter begrijpen en aanvoelen. Samen gaan we voor de verbinding met je paard waar jij van droomt.

Deze resultaten kun je verwachten:

✔️Een next level verbinding

In de sessies gaan we all-in op verbinding: Je leert hoe je incheckt bij jezelf en hoe je van daaruit verbinding maakt met je paard.
Jullie samenwerking verdiept, versterkt en ontspant.

✔️Spreken via jouw lichaam en energie

We gaan voor communicatie via de subtiele taal van je lichaam, energie en je intuïtie. Dit doen we door te communiceren in een heldere consistente liefdevolle taal, met respect voor je eigenruimte. Als je nu nog veel druk of grote hulpen nodig hebt gaan we die finetunen op je intentie, energie en kleine signalen.

✔️Een ijzersterk vertrouwen

Wordt de vertrouwenspersoon voor je paard. Je leert de taal van je paard lezen en spreken, zodat jij je paard kan laten zien dat je hem/haar ziet. Je paard krijgt meer zelfvertrouwen, jij krijgt meer zelfvertrouwen én het vertrouwen in elkaar.

✔️ Natuurlijk & Paardvriendelijk

Geen getrek of geforceerde inspanning, maar samenwerken op een eerlijke, liefdevolle, natuurlijke en paardvriendelijke manier, van vrijwerken, grondwerk, tot (bitloos)rijden met opties zoals clicker- en targettraining. We kijken naar balans, biomechanica, fysiek en mentaal welzijn om je paard zo goed mogelijk te ondersteunen

✔️Quality time

En misschien nog wel het belangrijkste: we gaan voor trainingen waarin jullie allebei iedere dag plezier hebben en voldoening ervaren.

 

VOOR WIE IS HOLISTISCH HORSEMANSHIP ?

Mijn 1:1 sessies zijn voor jou als je voelt dat je de band met je paard wil verdiepen. Het maakt niet uit op welk niveau je traint als je maar nieuwsgierig bent naar jullie verbinding en het gedrag van je paard.

🔹Je voelt dat de traditionele manier van omgaan met je paard, waarbij weinig geluisterd wordt naar je paard niet bij jou past. Je wil juist luisteren naar je paard en zijn of haar welzijn voorop zetten.

🔹Je hebt het verlangen jullie interactie nog beter te begrijpen, inzicht te krijgen in je eigen lichaamstaal en energie, zodat je deze effectief, consistent en liefdevol van inzetten.

🔹Je wilt met zo min mogelijk druk trainen bent er klaar voor een diepere verbinding en vriendschap met jezelf en je paard.

HERKEN JE DIT?

✔️ Je paard loopt soms tegen je aan of juist aan je voorbij?

✔️Je paard is snel afgeleid en soms meer bezig met de omgeving dan met jou.

✔️Je paard reageert soms nog niet zo op je signalen als je zou willen

✔️Je paard beweegt nog niet optimaal in  balans

WAT KRIJG JE ALS JE MET MIJ SAMENWERKT?

🔹 Maatwerk

Samen gaan we voor jullie unieke samenwerking. Mijn aanpak is afgestemd op jouw wensen en behoeften, en we kijken in het moment wat in dat moment passend is en jullie het meeste verder helpt.

🔹 Rust en vertrouwen

In de reviews schrijven ruiters dat ze de rust, ontspanning en vertrouwen die ik meeneem in de sessie zo fijn vinden. Ik ben geduldig en niet streng of schreeuwend. Ik coach je op een positieve manier, gericht op een harmonieuze relatie met je paard.

🔹 Natuurlijk en paardvriendelijk

Welzijn staat voorop! Ik train met minimale druk en maak gebruik van natuurlijke methoden zoals pressure & release, clicker- en targettraining. We communiceren op een afgestemde manier, zonder te forceren. Ik rijd zelf bitloos.

🔹 +30 jaar ervaring

Met een brede basis in natural horsemanship en aanvullende kennis van diverse stromingen zoals klassieke rijkunst en freestyle, bied ik een gevarieerde en deskundige aanpak. Ik blijf mezelf ontwikkelen door inspiratie vanuit de hele wereld.

🔹 Verbinding

Mijn unieke kijk omvat ook lichaamswerk en healing. Hierdoor kan ik subtiel aanvoelen wat er gebeurt in jullie interactie en begeleid ik je naar een diepgaande verbinding met jezelf en je paard, die niet alleen je training, maar ook andere aspecten van je leven beïnvloedt.

“Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Wil je iets veranderen? Ik coach je in dit proces”


WAT IS RUITERCOACHING?

Een Ruitercoach combineert instructie met coaching. Hierdoor kan ik nog beter afstemmen op jouw kennis en ervaring, en bekijken wat jij en je paard op dat moment nodig hebben. Ik reik je toepasbare suggesties aan, zodat je meteen het verschil kunt voelen. Samen breken we je doelen op in kleine, haalbare stappen en zorgen we ervoor dat het fundament stevig staat.

Als gediplomeerd en verzekerd holistisch ruitercoach en instructeur help ik elke maand zo’n 50 ruiters om een diepere verbinding met zichzelf en hun paard te bereiken.

 

Ruitercoach Hippische professional

5 VRAGEN VAN RUITERS

En zo pakken we ze aan:

1. Een hechte band

"Ik wil graag een hechtere band met mijn paard opbouwen, zodat hij graag met mij wil samenwerken. Soms heb ik moeite om zijn aandacht vast te houden of loopt hij weg."

✅ In Holistisch Horsemanship leer je hoe je contact maakt met jezelf en van daaruit met je paard. Je zult merken dat op het moment dat je verbinding maakt met jezelf, je paard verbinding gaat zoeken met jou. Ook gaan we aan de slag met intentie, leer ik je hoe je zorgt voor focus en creëeren we verbinding door je lichaamstaal af te stemmen op je paard.

2. Sterk gedrag van je paard

"Mijn paard kan zich sterk maken en haar eigen gang gaan. Ik moet grotere hulpen geven dan ik wil."

✅ We gaan oefenen met het respecteren van elkaars eigenruimte en communiceren in de energie met je paard, met je lichaamstaal zodat jullie samen in harmonie bewegen.

3. Spanning tijdens het rijden

"Ik en/of mijn paard hebben spanning bij het opstappen of tijdens het rijden”

✅ We werken aan jouw aanwezigheid in het moment, het reguleren van je eigen spanning en het creëren van ontspanning voor jezelf en je paard.

4. Trainen zonder Druk

"Hoe kan ik trainen zonder druk en mijn paard meer plezier geven in de training?"

✅ Je leert hoe je je paard beter kunt laten voelen dat je naar hem luistert en hoe je de training leuker en uitdagender kunt maken, zonder druk met je energie of via clicker en targettraining.

5: Balans in beweging

"Ik of/en mijn paard zijn uit balans. Mijn paard staakt, loopt met zijn hoofd omhoog of valt naar binnen of naar buiten."

✅ We onderzoeken of de balans van jou of je paard invloed heeft op de beweging en werken aan het verbeteren van de balans, zowel fysiek als mentaal.

Misschien herken je jezelf in een van deze vragen, of heb je een heel andere uitdaging waar je tegen aanloopt. Ongeacht je niveau of vraag, ben je van harte welkom. Samen zorgen we voor de verandering waar je naar verlangt en creëren we een diepere verbinding tussen jou en je paard.

"Holistisch Horsemanship is voor elke ruiter die nieuwsgierig is naar lichaamsbewustzijn, levensenergie en de verbinding met zichzelf en paarden."

 

.

Tienhoven - Utrecht - Maarssen - Westbroek - Groenekan - Maartensdijk - Bilthoven - De Bilt - Groenekan - Eemnes- Naarden- Bussum -Hilversum - Loosdrecht - Breukelen - Hollandsche rading - lage vuursche - den dolder - Woerden- Harmelen - Nieuwegein - Amersfoort - Amstelveen - Nieuwegein.

Maximaal 1 uur rijden vanaf Tienhoven (3612AZ

Een impressie van mijn natural horsemanship training in 2020. Ik ben bezig met een update! Want ik ben de afgelopen jaren enorm gegroeid, door opleidingen en heel veel tijd met paarden doorbrengen.

En liberty training, zonder halster en halstertouw (2020 Portugal)