Twijfel je of je paard net zo geniet van de training als jij? Is je paard gespannen? En misschien ervaar je zelf ook wel eens spanning of twijfel je of je het "goed" doet? Is er gedrag van je paard dat je nog niet helemaal begrijpt of dat je graag anders zou zien?

Ik help je de taal van je paard nog beter te begrijpen en je lichaamstaal en energie hierop af te stemmen. Je leert hoe je een diepere connectie kunt opbouwen in een taal die je paard begrijpt. Op die manier word jij betrouwbaar voor je paard!

Ik ontdekte dat een diepere verbinding met je paard ontstaat als je contact kan maken vanuit jezelf. Zodra jij je paard kan laten voelen dat je hem of haar ziet, dan begint je paard jou te vertrouwen!

Geen getrek, geen geforceerde inspanningen, maar een ontspannen en opbouwende begeleiding. Heb jij het verlangen meer vanuit verbinding samen te werken? En sta je er voor open verder te gaan dan alleen techniek?

 Ik help je:

✔️in pure verbinding met je paard! Connect met je paard vanuit de verbinding met jezelf.

✔️ communiceren met je paard via subtiele lichaamstaal en je energie

✔️het gedrag van je paard begrijpen. Laat je paard weten dat jij hem/ haar ziet en hoort: wordt de vertrouwde “to go to” person voor je paard.

✔️Samenwerken op een eerlijke, natuurlijke en paardvriendelijke manier.Van grondwerk, werken aan de hand, werken in vrijheid, tot rijden. Met opties zoals clicker- en targettraining.

✔️Je paard in fysiek en mentaal in balans brengen. Om je paard gezond en fit te houden.

✔️ Samen plezier maken. Zodat je paard net zo geniet van de training als jij!

 5x Jullie resultaat

✔️Je bent verbonden met jezelf en met je paard. Je paard wil graag bij je zijn en met je samenwerken. Een natuurlijke flow en een duurzame sterke unieke band.

✔️Je paard is afgestemd op de subtiele communicatie van jouw lichaam, je adem, je energie en je zit. En jij hebt een groter lichaamsbewustzijn (bodyawareness).

✔️Je voelt vertrouwen in jezelf, en weer hoe jij je paard verder kan helpen. Je paard heeft  vertrouwen in jou en is zelfverzekerd. Jullie kunnen samen ontspannen.

✔️Je paard zijn lichaam en beweging is meer in balans gekomen. Fysiek en metaal kan jij je paard ondersteunen op de grond en in het zadel.

✔️ Jij en je paard genieten van het samenzijn en de training!

 Voel jij na je eerste sessie:

" JA! Dit past bij ons "

Kies dan uit één van de strippenkaarten met kortingen die oplopen tot 15 euro per les!

De sessies geef ik bij jou op locatie, maximaal 50km vanaf Utrecht.

Heb je geen eigen (verzorg)paard? Dan is een sessie met “leen” paard misschien iets voor jou! Dit kan op vrijdag in Beverwijk

Winteractie! Tot 20 maart krijg je

€15,- korting op je eerste sessie.

Wat krijg je als je met mij samenwerkt?

1. MAATWERK

Persoonlijke en op jullie toegepaste begeleiding dankzij mijn diverse achtergrond en ervaring. Geen vastomlijnde methode; ik kijk in het moment, met jou, naar jullie interactie en verbinding. Lessen sluiten precies aan op waar jullie mee bezig zijn, obstakels en groeipunten.

2. TOTAALPAKKET

Zowel Grondwerk, werken aan de hand, werken in vrijheid, longeren, cirkelwerk als (bitloos) paardrijden. Voor natural horsemanship, recreatie en wedstrijd ruiters. Je kiest per sessie waar je op wil focussen, soms geef ik een suggestie afgestemd op jullie.

3. PAARDVRIENDELIJK

We werken zoveel mogelijk met intrinsieke motivatie en zo klein mogelijke signalen en zo min mogelijk druk (pressure & release). Ook kun je kiezen voor clicker- en targettraining met positieve bekrachtiging: clicker, voerbeloning en kriebels. We werken op een manier dat het leerproces voor jou en je paard positief en belonend is.

4. HOLISTISCH - MIJN ERVARING

Ik kijk naar het geheel van jou, je paard en de omgeving. Met als basis natural horsemanship aangevuld met kennis vanuit andere stromingen: klassieke rijkunst, dressuur, academische rijkunst, centered riding, freestyle, vrijheidsdressuur en energiewerk. En ik laat me graag inspireren door andere paardentrainers van over de hele wereld

4. GEZONDHEID

Ik begeleid jullie in het herstellen en behouden  van fysieke en mentale balans: nieuwsgierig, met zelfvertrouwen en enthousiasme. Ik rijd en geef bitloos paardrijles en ben er fan van dat paarden in kuddeverband 24/7 kunnen bewegen.

5. WERKEN VANUIT VERBINDING
Vanuit mijn achtergrond en opleiding in healing, energiewerk en intuïtie, begeleid ik je hoe je echt contact kan maken en communiceren met je lichaamstaal en energie in verbinding.


Gediplomeerd Holistisch Ruitercoach 

Een ruitercoach is niet alleen een instructeur maar ook een uitstekende coach die maatwerk levert aan ruiters met hulpvragen.

Wat mijn lessen anders maakt dan “gewone” les, is dat ik coaching en instructie combineer. Hierdoor kan ik beter afstemmen op jouw kennis en ervaring. En specifieker kijken wat jij en paard nodig hebben in dat moment. Ik reik je suggesties aan die je meteen kan uitproberen, waardoor je  zelf het verschil kan voelen. We bereiken je doelen door ze op te splitsen in kleine haalbare stappen en te zorgen dat het fundament klopt.

Ik ondersteun ruiters bij het bereiken van diverse doelen, of het nu gaat om wedstrijdpunten, werken in vrijheid of rijden op neckrope. Ondanks dat de vragen uiteenlopend zijn, zijn mijn lessen wel voor specifieke ruiters. Namelijk de ruiters die willen samenwerken vanuit verbinding en er voor open staan naar zichzelf te te kijken. Want daar begint het: bij de connectie met de levensstroom in jezelf, het vergroten van je lichaamsbewustzijn en het leren van de paardentaal. Ik ben gediplomeerd coach en instructeur en ik ben verzekerd. Meer dan 100 ruiters gingen je voor, en samen maken we jouw doelen en dromen waar!

 

Ruitercoach Hippische professional

Ruitervragen!

Met welke vragen komen ruiters bij mij?

Een kijkje in mijn mail en whatsapp:

Ik heb sinds een paar maanden een nieuw paard en wil graag afspreken om een fijne verbinding met hem te krijgen. Ook om hem zo goed mogelijk te laten wennen aan zijn nieuwe omgeving de nieuwe paarden en nieuwe mensen om hem heen.”

“Met rijden ben ik wat onzeker (geworden). Als ik op stap lijkt het wel of ze me kwijt is, we hebben niet die connectie die we op de grond naast elkaar kunnen hebben. Ze kan zich sterk maken en haar eigen gang gaan.”

“Mijn paard rent weg richting het gras aan de hand. Hoe zet ik mijn lichaamstaal / energie in om dit te voorkomen”

“Mijn vraag is hoe we we beide wat minder spanning kunnen krijgen/hebben?”

“Mijn doel is dat hij wat meer plezier krijgt in het rijden in de bak.”

“Ik heb een paard dat clicker training heel leuk vindt, maar bijvoorbeeld longeren drama vind. Hij is wat happig (bijt niet echt, maar dreigt wel). Hij houd er niet van om "aangeraakt" te worden en loopt daar voor weg. Ik zou graag meer in harmonie komen met hem! Meer ontspanning in zijn contact en meer energie tijdens het "werken".

“Ik probeer haar van achteren te activeren maar lukt mij moeilijk dus hier wil ik graag met je naar kijken”.

“Sinds kort ben ik trotse eigenaar van een Shire veulen en op zoek naar iemand die mij tweewekelijks wil begeleiden met het samen opgroeien.”

De pony die ik verzorg is heel lief alleen veel mensen denken dat ze eigenwijs is maar volgens mij heeft ze niet zoveel motivatie om iets te doen en ik zou me graag meer in willen verdiepen in grondwerk en ook in haar balans”

”Ik zou graag eens willen ervaren wat de energie van paarden voor mij kan betekenen  en hoe ik met een paard kan verbinden. Ik ben benieuwd wat ze mij kunnen spiegelen.”

Ik weet niet hoe ik het moet noemen, het wordt ook wel paardenfluisteren genoemd. Ik wil dit graag leren, de paardentaal leren lezen en via lichaamstaal communiceren in vrijheid. Kan dit met een paard van jou?”

 

 

Deze 5 hulpvragen lossen we samen op!

Hulpvraag 1.

Hoe krijg ik die diepe connectie, waar jij het over heb?  Ik heb soms moeite de aandacht van mijn paard vast te houden of mijn paard loopt van mij weg.

✅ Hiermee beginnen we elke les!
Namelijk met het contact maken met jezelf en vandaaruit met je je paard. Je zult merken dat op het moment dat je verbinding maakt met jezelf, je paard verbinding gaat zoeken met jou. We zorgen dat je paard zich door jou begrepen voelt en dat je paard bij jou de rust en ontspanning vindt, zodat hij/zij graag bij je wil zijn. Ik blijf dit het mee bijzonder gevoel vinden als je een diepe connectie met je paard voelt. Van samen liggen of rennen door de bak, paard dat zelf zijn halster om doet , in parkeert bij het krukje en tijdens het rijden op je zit te sturen. En vanuit die verbinding werken we verder!

Hulpvraag 2.

“Mijn paard kan zich sterk maken en haar eigen gang gaan”. “Mijn paard stopt loopt tegen mij aan, door mij heen, of langs mij heen. Ik moet grotere hulpen geven dan ik wil.”

✅ We gaan oefenen met eigen ruimte, die van jou en je paard. Hoe kan je respect hebben voor elkaars ruimte en je eigen plaats innemen? En hoe communiceer je in de energie met je paard? Zodat jullie samen in harmonie bewegen. We oefenen in vrijheid met ruimte en ook aan een (lang) halstertouw in het wegstappen, stoppen, achteruitlopen. De basis van waaruit we verder werken.

Ook kijken we hoe je je hulpen kunt opbouwen en uiteindelijk op het kleinste niveau van intentie en ademhaling kunt communiceren!

Hulpvraag 3.

Ik en/of mijn paard hebben spanning bij het opstappen of tijdens het rijden.

✅ We oefenen hoe je aanwezig kan zijn in het moment in contact met je paard. Hoe je je eigen spanning kan reguleren en ontspanning creëert in je zelf. Ik help je jouw spanningspatroon doorbreken. We beginnen bij wat wel ontspannen is voor jullie en vandaaruit werken we in ontspanning, in kleine stappen, naar je doel toe.

🐎 Jou paard reageert op jouw spanning en leiderschap. Als jij daarin verandert, zie je ook bij je paard verandering. Soms is de ruiter wel ontspannen maar je paard nog niet, door oefeningen laten we het zelfvertrouwen van je paard groeien en ondersteunen we je paard om ontspanning in zijn/haar lichaam te vinden en jou te vertrouwen.

Hulpvraag 4.

Hoe kan ik trainen zonder druk en mijn paard meer plezier geven in de training. Je paard wil niet met je mee , mist energie of enthousiasme.

✅ Je leert hoe je paard beter laten merken dat je naar hem luistert. Een paard dat zich gehoord voelt, krijgt vaak meer enthousiasme om samen te werken.Je gaat leren hoe je je paard uitnodigt en op verschillende manieren pauzes kan geven. We maken de  trainingen leuker, gevarieerder en uitdagender met onder andere inzet van materialen. Ook kunnen we kijken hoe je kan trainen zonder druk, door bijvoorbeeld clicker training met targets.

Hulpvraag 5.

Ik of mijn paard zijn uit balans. Mijn paard staakt, loopt met zijn hoofd omhoog of valt naar binnen of naar buiten. Of zit ik zelf wel in balans?

✅We gaan kijken hoe we je paard via werken aan de hand of/en in het zadel “rechter kunnen richten”. Als je de energie in je paard goed van achter naar voor kan bewegen en je paard in balans kan bewegen, daarvoor kijken we naar de verschillende dimensies van balans, de natuurlijke scheefheid, verticale balans, horizontale en laterale balans

👩🏼‍🌾 Ook kan je je paard met je houding en zit ondersteunen. Je leert hoe je je paard kan volgen in zijn beweging, hoe jezelf in balans komt in het zadel. Zodat je je paard optimaal kan ondersteunen met je zit.

Dit zijn 5 voorbeelden waar jij als ruiter tegenaan kan lopen. Herken je jezelf of jullie in één of meerdere van deze hulpvragen? Of heb je een variant hierop?

Ervaar wat werken in verbinding met jullie kan doen! Verdiep je contact en leg je een sterk fundament waar je altijd op terug kan vallen. Vanuit die basis begeleid ik jullie verder te groeien en help ik je je doelen dromen, die nu misschien nog ver weg lijken, waar te maken.

Ook als je vraag er niet tussen staat of je een ander probleem ervaart, ben je welkom. Mits! De visie van natuurlijk en paardvriendelijk werken vanuit verbinding, in ontspanning en met plezier je aanspreekt !

 

 

Werkgebied: Tienhoven - Utrecht - Maarssen - Westbroek - Groenekan - Maartensdijk - Molenpolder - Bilthoven - De Bilt - Groenekan - Hilversum - Loosdrecht - Breukelen - Oud Zuilen - Hollandsche rading - lage vuursche - den dolder - Loenen aan de vecht - Amersfoort - Amstelveen - Nieuwegein - Haarlem - Beverwijk - Heemskerk. En daarbuiten,   max 1 uur rijden vanaf Tienhoven.

Een impressie van mijn natural horsemanship training in 2020. Ik ben bezig met een update! Want ik ben de afgelopen jaren enorm gegroeid, door opleidingen en heel veel tijd met paarden doorbrengen.

En liberty training, zonder halster en halstertouw (2020 Portugal)