Holistisch Horsemanship 

Wil jij doormiddel van lichaamsbewustzijn de communicatie en connectie tussen jou en je paard versterken?

Ik begeleid je graag in het werken met je lichaamstaal, energie en intentie in de samenwerking met je paard. Leer communiceren in een taal die je paard begrijpt en leer het gedrag van je paard begrijpen.

We observeren op de grond in het grondwerk en/of tijdens het rijden zowel jou als je paard. Hoe reageren jullie op elkaars lichaamstaal, energie en hulpen? Hoe kan je je paard begeleiden met je zit en hulpen. Het gaat onder andere over rust, duidelijkheid, ontspanning, balans en afstemming.

Waarvoor kun je bij mij terecht:

Lichaamsbewustzijn | Inzicht in je lichaamshouding, lichaamstaal, intentie en energie en hoe je deze kan inzetten in de communicatie met je paard

Houding en zit | Onderzoeken hoe je meer in balans kan komen en tot ontspanning. Hoe je je paard met je houding kan ondersteunen (en niet in de weg zit) tijdens het rijden

Paardengedrag | Inzichten in het gedrag van je paard en de communicatie tussen jou en je paard. Als je ergens tegen aan loop in je training.

Spanning en Angst |  Omgaan met spanning, onzekerheid of angst in je lichaam tijdens het rijden of op de grond en vooral hoe je vertrouwen creëert! We werken in kleine stappen toe naar je doel.

Natuurlijk en paardvriendelijk |  Misschien werk je nog op een meer "traditionele" manier met je paard, en wil je onderzoeken of het ook anders kan. Of werk je al op een natuurlijke en paardvriendelijke manier en zoek je iemand die je visie deelt om je verder te begeleiden.

Paardenwelzijn | Hoe ondersteun je je paard in fysieke en mentale welzijn. Denk hierbij aan het in balans brengen (rechtrichten) van je paard, lichaamsbewustzijn bij je paard creëren en hoe je kan zorgen dat je paard (meer) plezier krijgt in de training.

Trainingvormen

Een brede basis in grondwerk, werken aan de hand, werken in vrijheid, longeren en rijden. Ik kan je bijstaan in clicker- en targettraining (R+) en werken met zo min mogelijk druk (R-). Ik gebruik elementen uit natural horsemanship, klassiekerrijkunst, academische rijkunst en freestyle en vrijheidsdressuur. Ik rijd zelf bitloos en ijzerloos. Ik zoek met je naar trainingsvormen die jou en paard plezier geven in de training, gericht op het fysieke en mentale welzijn van je paard. Ontspanning, balans, geduld en consent. Ik noem het Holistisch Horsemanship: omdat het gaat over dat alles met elkaar in verbinding is.

 

 

Ruitercoach

Als ruitercoach begeleid ik je graag bij de vragen en obstakels die je tegenkomt. Anders dan een instructeur, die vaak oplossingen aandraagt, onderzoek ik samen met je waar je tegen aan loopt, wat je wensen en verlangens zijn (en die van je paard!) en hoe je die situatie kan gaan creëren. Aan de hand van vragen en suggesties, ontdekken jullie wat werkt voor jullie, wat passend is voor jou en je paard. Ik sluit aan bij de kennis, kwaliteiten die je hebt, en de methodes die je al gebruikt. Ook kan ik mijn kennis en ervaring en suggesties met je delen. We kijken wat kleine haalbare stappen zijn, om n jullie gewenste communicatie, mentale en fysieke balans te vinden .

Mijn passie

Ik vind het heel mooi als ik zie dat paard en ruiter meer een eenheid gaan vormen. Dat paard en ruiter met elkaar in verbinding zijn, door energie en lichaamstaal, samen balans en ontspanning vinden. Ik word er blij van als ik zie dat zowel ruiter en paard plezier hebben in de training en dat de training bijdraagt aan fysiek en mentaal welzijn van jou en je paard. Ik werk graag op natuurlijke en paardvriendelijke manieren en ik blijf hierin onderzoeken en groeien.

Meer over mijn opleidingen en ervaring: Over mij

Investering

€ 45,-

60 minuten

Reiskosten €0,21 per km, vanaf Castricum

Bij de eerste les krijg je een gratis intake voorafgaand aan de les (+-15 minuten)

Een impressie van mijn natural horsemanship training (Dit is in 2020, inmiddels zelf verder gegroeid)

En liberty training, zonder halster en halstertouw (2020 Portugal)