Elke instructeur kan je oefeningen en technieken geven. In holistisch horsemanship gaan we verder dan enkel technische vaardigheden.

Wat mijn werkwijze anders, bijzonder en uniek maakt, is dat we beginnen vanuit de verbinding met jezelf. Je leert hoe je contact maakt met je paard vanuit je eigen centrum.

We zorgen dat jullie connectie in de kern klopt. Dit vormt het fundament van alles, en vaak ontstaan problemen als dit in de basis ontbreekt.

Dit ga je leren:

✔️Hoe je op een dieper niveau met jezelf en je paard contact maakt.

✔️ Communiceren in de subtiele taal van je paard en je eigen lichaam! Leer non-verbaal spreken met je intentie, adem, lichaamstaal, energie en eigen ruimte.

✔️Het gedrag van je paard en de kudde beter begrijpen. En je maakt jouw gedrag begrijpelijk voor je paard

✔️Hoe jij je paard kan ondersteunen in zijn fysieke en mentale welzijn. Herstel de horizontale, verticale en laterale balans van je paard in verbinding.

✔️Hoe je op een eerlijke, natuurlijke en paardvriendelijke manier kan trainen

 

En dit is je resultaat! 

✔️Jullie werken samen in een natuurlijke flow en hebben een sterke unieke band .

✔️Het vertrouwen tussen jullie groeit en jullie krijgen allebei meer zelfvertrouwen.

✔️Zowel jij als je paard zijn ontspannen en hebben plezier in de training. Je merkt dat je paard graag bij je wil zijn

✔️Jullie begrijpen elkaar

✔️ Je paard loopt in balans en is fysiek fit


Bonus!
De lessen hebben niet alleen effect op de verbinding met je paard. Doordat de verbinding met jezelf verdiept veranderen ook andere aspecten in je leven.

Ervaar in de eerste sessie meteen veranderingen in jullie band! En ga zelfstandig verder met de aangereikte tools.

Voel je na de eerste sessie: "ja! Dit past bij ons!" Dan ontvang je bij aanschaf van een 5-rittenkaart 10 euro korting op elke les. De meeste ruiters kiezen voor lessen op een tweewekelijkse of maandelijkse basis, waarbij je in de tussentijd je nieuwe vaardigheden kan verfijnen.

Heb je geen eigen paard? Dan is een sessie met “leen” paard iets voor jou!

Deze winter heb ik een speciale actie en krijg je €10,- korting op je eerste sessie.

Deze 5 hulpvragen gaan we samen tackelen! 

Hulpvraag 1.

Ik voel nog niet die diepe connectie waar jij het over hebt. Ik heb soms moeite de aandacht van mijn paard vast te houden.

✅ Hiermee beginnen we elke les!
Namelijk met het contact maken met jezelf. We onderzoeken samen hoe je contact kan maken met je lichaam en jezelf en aanwezig kan zijn in dat moment.

Je zult merken dat op het moment dat je verbinding maakt met jezelf, je paard verbinding gaat zoeken met jou. Een bijzonder gevoel als je dit diepe contact kan ervaren. En vanuit die verbinding werken we verder!

Hulpvraag 2.

Mijn paard respecteert mijn eigenruimte niet, loopt tegen mij aan, door mij heen, of langs mij heen. Of ik moet hele grot hulpen geven.

✅ Ik leer je hoe je met je eigen ruimte en energie je plaats in kan nemen. Je paard krijgt respect voor jou ruimte en jij voor die van je paard. En vanuit kan je echt verbinden en samen ik harmonie bewegen.

Ook kijken we hoe je je hulpen kunt opbouwen en uiteindelijk op het kleinste niveau van intentie en ademhaling kunt communiceren!

Hulpvraag 3.

Ik en/of mijn paard hebben spanning bij het opstappen of tijdens het rijden.

✅ Je leert hoe je weer aanwezig kan worden in het moment en hoe je het spanningspatroon doorbreekt. We onderzoeken ook wanneer de spanning bij jou als ruiter begin en vandaaruit werken we in ontspanning naar je doel toe.

🐎 Jou paard reageert op jouw spanning en leiderschap. Als jij daarin verandert, zie je ook bij je paard verandering. Daarnaast laten we door oefeningen het zelfvertrouwen van je paard groeien en ondersteunen we je paard om ontspanning in zijn/haar lichaam te vinden.

Hulpvraag 4.

Hoe kan ik trainen zonder druk en mijn paard meer plezier geven in de training. Je paard wil niet met je mee , mist energie of enthousiasme.

✅ Je leert hoe je paard beter laten merken dat je naar hem luistert. Een paard dat zich gehoord voelt, krijgt vaak meer enthousiasme om samen te werken.Je gaat leren hoe je je paard uitnodigt en op verschillende manieren pauzes kan geven.

Ook kijken we hoe je kan trainen zonder druk, door bijvoorbeeld clicker training met targets. We maken de  trainingen gevarieerder en uitdagender. met inzet van materialen. En

Hulpvraag 5.

Ik of mijn paard zijn uit balans. Mijn paard staakt, loopt met zijn hoofd omhoog of valt naar binnen of naar buiten.
Of jij als ruiter zit je paard in de weg.

✅We gaan kijken hoe we je paard via werken aan de hand of/en in het zadel “rechter kunnen richten”. Als je de energie in je paard goed van achter naar voor kan bewegen en je paard in balans kan bewegen, kan staak gedrag verdwijnen.

👩🏼‍🌾 Ook kan je je paard met je houding en zit ondersteunen. Je leert hoe je je paard kan volgen in zijn beweging, hoe jezelf in balans komt in het zadel, en hoe je je paard kan ondersteunen met je zit.

ps. Staakt je paard? Dan is het fijn je paard ook medische te checken, om fysiekletsel uit te sluiten.

Dit zijn 5 vragen waar meer ruiters, zoals jij, tegen aanlopen. En ook als jij een ander probleem ervaart, ben je welkom.  We werken altijd vanuit de verbinding met jezelf aan de verbinding met je paard. Daardoor verdiept elk contact en leg je een sterk fundament waar je altijd op terug kan vallen. Vanuit die basis kunnen jullie verder groeien en je doelen dromen, die nu misschien nog ver weg lijken, waarmaken.

 

 

Mijn Trainingsmethoden

1. Combinatie Trainingsaanpak
Grondwerk, werken aan de hand, werken in vrijheid, cirkel/longeren en rijden, afgestemd op jullie.

2. Positieve Trainingsmethoden
Leer clicker- en targettraining  en/of werken met subtiele signalen en zo min mogelijk druk, zodat het leerproces voor jou en je paard positief en belonend is.

3. Holistische Benadering
Versterkt jouw natural horsemanship skills, met elementen uit de klassieke rijkunst, academische rijkunst, centered riding, freestyle en vrijheidsdressuur voor holistische horsemanship.

4. Het Welzijn van je Paard
Ik begeleid je in het herstellen de verticale, horizontale en laterale balans en ook de mentale balans van je paard: nieuwsgierig, met zelfvertrouwen en enthousiasme. Ik rij zelf bitloos en moedig aan dat paarden in kuddeverband 24/7 kunnen bewegen.

5. Unieke verbinding
Met mijn achtergrond en opleiding in healing, energiewerk en intuïtie, leer ik je contact maken, communiceren in verbinding


Gediplomeerd Holistisch Ruitercoach 

Wat mijn lessen anders maakt dan “gewone” paardrij of grondwerk les, is dat ik coaching en instructie combineer. Hierdoor kan ik beter afstemmen op jouw kennis en ervaring. En specifieker kijken wat jij en paard nodig hebben in dat moment. Ik reik je suggesties  aan die je meteen kan uitproberen, waardoor je  zelf het verschil kan voelen. We bereiken je doelen door ze op te splitsen in kleine haalbare stappen en te zorgen dat het fundament klopt.

Ik ondersteun ruiters bij het bereiken van diverse doelen, of het nu gaat om wedstrijdpunten, werken in vrijheid of rijden op neckrope. Ondanks dat de vragen uiteenlopend zijn, zijn mijn lessen wel voor specifieke ruiters. Namelijk de ruiters die willen samenwerken vanuit verbinding en er voor open staan naar zichzelf te te kijken. Want daar begint het: bij de connectie met de levensstroom in jezelf. Meer dan 100 ruiters gingen je voor, en samen maken we jouw doelen en dromen waar!

 

Ruitercoach Hippische professional

Werkgebied: Tienhoven - Utrecht - Maarssen - Westbroek - Groenekan - Maartensdijk - Molenpolder - Bilthoven - De Bilt - Groenekan - Hilversum - Loosdrecht - Breukelen - Oud Zuilen - Hollandsche rading - lage vuursche - den dolder - Loenen aan de vecht - Amersfoort - Amstelveen - Nieuwegein - Haarlem - Beverwijk - Heemskerk. En daarbuiten,   max 1 uur rijden vanaf Tienhoven.

Een impressie van mijn natural horsemanship training in 2020. Ik ben bezig met een update! Want ik ben de afgelopen jaren enorm gegroeid, door opleidingen en heel veel tijd met paarden doorbrengen.

En liberty training, zonder halster en halstertouw (2020 Portugal)