De naam Irene is van oorsprong gebaseerd op het Griekse Eirènè. Eirènè was de Griekse Godin van de vrede. Dit breng ik ook graag in mijn sessies en workshops. Door alles welkom te heten in jou. Zowel het licht als het donker. Dan ontstaat er ruimte voor ontspanning, je waarheid en zelfliefde. Vrede. We hebben vaak weerstand tegen gevoelens die we spannend vinden of pijnlijk. Om die welkom te heten, te doorvoelen kan (levens)energie die vast zat weer gaan stromen.

Voor mij is lichaamswerk een manier om in contact te komen mijn innerlijke kern en levensenergie. En ik begeleid jou ook graag naar jouw kern, in verbinding met je lichaam en je 'levensflow'.

Mijn pad

Als kind was ik veel gefocust op mijn omgeving, om te voldoen aan verwachtingen van anderen. Om te bewijzen dat ik het waard was. Ergens ben ik gaan geloven dat ik iets moest doen om goed genoeg te zijn. Altijd een stapje harder, beter en meer. Door een paar life events (een snowboardongeluk en burnout) begon ik met lichaamswerk, therapie, nieuwe opleidingen en workshops. Vanuit mijn hoofd, zakte ik steeds meer in mijn lijf. Ik leerde te voelen, te zijn met wat er is. Ik ontdekte de liefde in mijzelf. Ik durf steeds meer te zijn wie ik ben.

Dit zorgt voor enthousiasme, contact met de bron van mijn levendigeid, voor liefde en verbinding. Dit is ook de reden dat ik paarden ging trainen in Portugal, veel verblijf in klein dorpje in Drenthe, en healings, massages en vrouwencirkels geef.

Ieder moment mag ik weer opnieuw voelen wat klopt voor mij. Mijn eigen pad bewandelen. Soms is het nog spannend te durven luisteren naar mijn lijf en mijn intuïtie. En twijfel ik of ik over wat ik voel. Bij je eigen pad volgen hoort ook loslaten en weer opnieuw proberen. Ik leer dat ik mag vertragen en vertrouwen. De flow mag volgen van het leven.

Jouw pad

In de sessies en workshops probeer ik er te "zijn" en ruimte te geven aan alles wat er is. Ik geniet ervan als ik zie hoe mensen een stuk meer gegrond, in contact met hun lichaam, soms met veel levensvreugde en een andere keer met vrijgekomen verdriet, de deur uitlopen. De inzichten en waarheid, niet bedacht maar als vanzelf onstaan. Ik wens jou dat jij ook jouw eigen pad mag volgen. Te ontdekken wat voor jou klopt en daar naar durven luisteren. Als ik je een stukje mag begeleiden op dat pad, yes!

 

 

 

Opleidingen

Ik heb een 2 jarige opleiding in healing gevolgd bij het Centum voor Leven en Intuïtie (2016-2018) Ook volgde ik een integrale massagetraining bij de massageopleiding Essotera (2019). Daarnaast volgde en volg ik diverse cursussen en workshops op het gebied van lichaamswerk, tantra, meditatie, ademwerk en stembevrijding. Over mijn ervaring met paarden lees je meer onder aanbod: Horsemanship.

Na mijn studie Bestuur en Organisatiewetenschappen heb ik mij gefocust op de mensen in organisaties en veranderprocessen. Ik heb een windsurfschool gehad en werkte als buurtsportcoach en later in de GGZ waar ik ervaring opgedaan heb in het begeleiden en coachen van mensen.