Over Irene

Ik help mensen de kracht in zichzelf weer te vinden! En dan bedoel ik niet nog harder werker en presteren. De maskers gaan juist af. Ongegeneerd jezelf zijn en dat laten zien. En vanuit die kern, verbinden met de wereld, mens en dier. Dat jij kan stralen, een stevige basis voelt in je zelf, je niet gek laat maken door je hoofd en je de natuurlijk flow van het leven voelt en volgt!

Mijn passies zijn mensen, paarden en natuur. Ik vind mijn rust in de natuur en in contact met dieren. Zodat ik mijn denken, dat graag het leven wil controleren, even kan laten voor wat het is. En contact maak met mijzelf, mijn lichaam en mijn levensenergie. En om vandaar uit ook te verbinden met mijn omgeving.

Door mijn dromen te volgen, op zelf onderzoek te gaan leerde ik contact te maken met mezelf, mijn lichaam en energie. Vanuit deze plek van verbinding, van “zijn”, help ik nu anderen die ook vanuit hun essentie willen leven

Opleidingen en werkervaring

Na mijn studie Bestuur en Organisatiewetenschappen heb ik mij gefocust op de mensen in organisaties en veranderprocessen. Ik heb 10 jaar een windsurfschool gehad en vond het heerlijk de hele dag buiten en sportief bezig te zijn. Ook werkte ik parttime als beleidsadviseur kunst en cultuur, buurtsportcoach en later in de GGZ waar ik ervaring opgedaan heb in het begeleiden en coachen van mensen.

Na een knieblessure, waardoor ik met windsurfen moest stoppen, volgde een 2 jarige opleiding in energiewerk en healing bij het Centum voor Leven en Intuïtie (2016-2018) En daarna een integrale massagetraining bij de massageopleiding Essotera (2019). Aangevuld met cursussen en workshops op het gebied van lichaamswerk, tantra, meditatie, ademwerk en stembevrijding.

Paarden zijn sinds mijn 10de onderdeel geweest in mijn leven en daar kon ik een heel "paarden CV" van maken:

Paarden CV

1996-2014     Rijles en wedstrijden, L1 dressuur en verschillende verzorgpaarden.
2005              Work and travel |Paarden en koeien ranch Alberta Canada
2009              Paardrijkamp begeleider | New zealand
2018              Paardenretreat Spanje | Wisdom of horses, Kim Roswitha
2019              Paardenretreat Griekenland | Equitopia, Judith Pijnenburg,
2020              Retreat Normandie natural horsemanship jonge paarden | Wildlife paddock
2020              Retreat Natureal Horsemanship Portugal, Monty roberts | Anna Kerckhoff-sacchi
2020-2021     Paarden trainen en lesgeven, Natural horsemanship boerderij in Portugal
2021-2023     Opleiding Ruitercoach en instructeur Hippische professionals
2022-2023     Vier maanden Stage Boerderij IJburg
2021-heden   Privé grondwerk en paardrijles instructie
2023-heden   Instructeur Zonneruiters Haarlem