Ik in 5 stories

1. Groeide je op met paarden?

Op mijn 6e ontmoette ik een shetlandpony bij een tienermeisje in het dorp. Elke week was een emotionele strijd omdat ik het zo eng vond, de skills nog niet had en de pony geen ideale opvoeding had gehad. Toen noemde ze dat lastig en eigenwijs. Maar ik wilde ook niet stoppen. Het paardenvirus had me te pakken en is nooit meer weggegaan. Hoewel ik wel een aantal jaar gestopt ben omdat de traditionele manier waarop ik met paarden omging niet meer klopte. Tot ik natural horsemanship en andere meer paardvriendelijke stromingen ontdekte!

Mijn eerste Paardrijles in Middelie toen ik 6 jaar was.

2. Welk life event veranderde je leven?

12 jaar geleden, na een knieongeluk met snowboarden, kon ik langere tijd moeilijk lopen. Ik had daarvoor een windsurfschool , dus mijn lijf moest afkicken van de grote toevoer van adrenaline en serotonine. Ik volgde verschillende opleidingen en cursussen om diep contact te maken met mezelf, mijn lichaam en energie. En zo begon mijn passie voor persoonlijke ontwikkeling.

Ik leerde hoe ik aanwezig kon zijn in het moment en er ontstond ruimte voor natuurlijke flow, die ik nu graag verder verspreid! Nog steeds volg ik cursussen, workshops en lees ik veel.

 

3. Waarom begon je met Holistisch horsemanship?

Na een burn-out besloot ik dat ik wilde werken aan iets wat mij energie geeft. Dat was het moment waarop ik begon met Holistisch Horsemanship. En the Why? Ik vind het contact met paarden heel bijzonder, als je echt verbinding ervaart is dat magisch. Ook helpen ze mij aanwezig te zijn in het moment, in mijn lichaam en subtiele non-verbale communicatie. Het is mijn verlangen jou te laten voelen hoe bijzonder een pure verbinding met je jezelf en je paard kan zijn. En vooral om te zorgen dat ruiters dit ook zelf kunnen, op hun eigen unieke manier.

4. Wat maakt je gelukkig?

Ik heb gemerkt dat iedereen, of het nu ruiters zijn of andere mensen, een diepgaand verlangen heeft naar verbinding. Verbinding met zichzelf, met anderen, met dieren, de natuur en met de wereld om ons heen. En ik merk dat ik het gelukkigst ben als ik mij verbonden voel met mijzelf, mijn lichaam, en de mensen, dieren en natuur om mij heen.

En ik geniet ervan anderen te begeleiden op deze reis naar je verbonden en gelukkig voelen, zowel in mijn paardensessies als in mijn healingsessies. Om die diepe connectie met jezelf en anderen tot stand brengen en de flow van het leven te voelen.

5. Waar woon je?

In een tinyhouse aan de Maarseveenseplassen bij Utrecht. Ik heb dit huisje pasgeleden gekocht, omdat ik graag stad uit wilde en meer in de natuur wilde leven, met een (moes)tuin. En tot nu toe geniet ik er erg van!

Daarvoor verbleef ik 8 maanden in Portugal. Éen van mijn favoriete, misschien wel nummer 1, vakantie land.

Wil je mij echt leren kennen?

Volg mij op instagram voor persoonlijke tips en een kijkje in mijn leven!

Mijn Paarden CV

Na mijn burn-out ging ik een halfjaar naar Portugal om daar te werken met paarden en les te geven, toen ik terug kwam wist ik hiermee wil ik verder! Ik volgde de opleiding tot ruitercoach en ging aan de slag bij natural horsemanship maneges en ontwikkelde mijn privé sessies.

Ervaring & Opleidingen

1996-2014 Rijles en wedstrijden, L1 dressuur en verschillende verzorgpaarden.

2005 Work and travel |Paarden en koeien ranch Alberta Canada

2009 Paardrijkamp begeleider | New zealand

2018 Paardenretreat Spanje | Wisdom of horses, Kim Roswitha

2019 Paardenretreat Griekenland | Equitopia, Judith Pijnenburg,

2020 Retreat Normandie natural horsemanship jonge paarden | Wildlife paddock

2020 Retreat Natureal Horsemanship Portugal | Anna Kerckhoff-sacchi 

2020-2021 Paarden trainen en lesgeven, Natural horsemanship boerderij in Portugal

2021- 2023 Opleiding Ruitercoach/ instructeur, Gelukkige ruiter academie door Monya Spijkerhoven, is inmiddels verandert: https://www.hmhippischeprofessionals.nl/

2022 Stage Manege /Boerderij IJburg

2022- heden Privé grondwerk en paardrijles instructie, Utrecht en omgeving

2023-heden Instructeur Zonneruiters Haarlem 

2023-heden Instructeur holistische paardenschool Power of the horse Beverwijk

2023- augustus | Toeschouwer bij de Centered riding update, 3 dagen

 

Opleidingen en werkervaring

Na mijn studie Bestuur en Organisatiewetenschappen, runde ik 10 jaar een windsurfschool, waarbij ik genoot van de mogelijkheid om de hele dag buiten te zijn en actief bezig te zijn. Tegelijkertijd werkte ik parttime als beleidsadviseur kunst en cultuur, buurtsportcoach, en later in de GGZ, waar ik leerde coachen.

De knieblessure dwong me te stoppen met windsurfen, maar opende de deur naar een nieuw pad. Ik volgde een intensieve 2-jarige opleiding in energiewerk en healing bij het Centrum voor Leven en Intuïtie van 2016 tot 2018. Gevolgd door een integrale massagetraining bij de Essotera Massageopleiding in 2019. Daarnaast heb ik mijn kennis aangevuld met diverse therapie, cursussen en workshops op het gebied van lichaamswerk, rebalancing, cranio sacraal therapie, tantra, meditatie, ademwerk en stembevrijding.