Paardencoaching Utrecht : de Kracht van verbinding

december 8, 2023 irene

In de paardencoaching sessie dwaalt haar paard af naar de grasjes aan de rand van de bak en kijkt naar de kudde paarden, die een stuk verder op in het weiland staan te grazen.

Ze had hem uitgenodigd bij zich te komen, maar er kwam geen reactie. We werken in vrijheid, zonder halster of touw.

Waar ben jij eigenlijk met je aandacht vraag ik de ruiter? “Ook een beetje bij de kudde paarden”

Zodra ze haar ogen dicht doet, haar energie naar binnen brengt, draait haar paard zijn hoofd vrijwel direct om en loopt naar haar toe. En dat gebeurt nog een aantal keer in de sessie, als de ruiter intuned bij zichzelf kiest haar paard direct voor contact.

Ik kan het soms zelf nog niet helemaal geloven, dat verbinding met jezelf, zoveel effect heeft op de verbinding met je paard. Dat zo iets wat enerzijds klein lijkt: je ogen dicht doen en connectie maken met je lichaam en jezelf, anderzijds ook zoiets fundamenteels is en groots.

Het is in onze westerse maatschappij niet zo van vanzelfsprekend in contact te zijn met ons lijf, omdat we vaak veel in ons hoofd leven. Wel zijn we steeds meer opzoek naar die verbinding met ons lichaam en onze levensenergie. En ik heb ontdekt hoe ik ook andere ruiters hier het beste mee kan helpen, waardoor ik steeds een transformatie zie in hun contact. En als je je realiseert dat het vast niet alleen met paarden zo werkt, maar met alles in je leven en de wereld om je heen. Paarden laten je het alleen zo mooi zien, voelen en ervaren.

Het voelt voor mij als een geschenk dat ik dat elke keer zelf weer mag ervaren en ontdekken in mijn connectie met paarden en ook dat ik er getuige van mag zijn bij de mensen en ruiters die openstaan voor deze verbinding, de verbinding met zichzelf en van daaruit met de omgeving 💛

De sessies die ik geef zijn voor ruiters en voor mensen die het contact met paarden willen ervaren. Ik geef ook paardencoaching sessies, deze verschillen iets van de reguliere paardencoaching sessies, omdat ik geen uitgebreide intake doe. Ik vraag eigenlijk alleen hoe je je op dat moment voelt. Je hebt ook geen specifiek probleem of vraag nodig. We gaan met de paarden in verbinding en samenwerken en van daaruit ontstaan vanzelf inzichten die je mee kan nemen in je dagelijks leven.  Daarnaast  je kan ervaren hoe bijzonder het is als je vanuit het contact met jezelf in diepere verbinding komt met je paard want dat is magisch!