Wat wil je niet voelen?

mei 13, 2023 irene
De joy in het leven! Yes✔️
De pijn? No Thanks. ❌
We willen sommige emoties en sensaties liever niet voelen, en de weerstand erop doet het nog meer pijn. We vluchten, verdoven en vermijden. Van chocolade, scrollen op je telefoon, netflix en andere verslavingen, als afleiding om niet te hoeven voelen.
Ken je dat er op de achtergrond iets blijft knagen?
We weten niet goed hoe we met die gevoelens om moeten gaan. Onze cultuur biedt daar weinig context voor. We hebben het over ‘negatieve gevoelens’, “ je goed of je slecht voelen”.
Wat zou er gebeuren als we onszelf toe te staan om iets te voelen zonder het meteen als goed of fout te bestempelen? Met holistisch en energetisch lichaamswerk kun je een moment nemen om te voelen. Wat kom je tegen als je toestaat om je emoties te voelen en ze doorleeft?
Volgens mij bij je authentieke zelf. Jezelf, op welke manier dan ook, met welke gevoelens dan ook.
Holistisch en energetisch lichaamswerk is een manier om in contact te komen met je lijf en te doorvoelen wat er in jouw lichaam ligt opgeslagen. Het is een vorm van healing. Wat wil er voorbij je gedachten doorvoelt worden? Kies een therapeut, masseur, healer of coach, die je aanspreekt. Boek een privé sessie of neem deel aan een groep zoals een vrouwencirkel.
Een moment om te zijn met wat zich aandient in dat moment, om te zakken in je lichaam.